Bebekler İçin Zeytinyağı Çok Önemli

Bebekler İçin Zeytinyağı Çok Önemli

Erken hasat edilip, soğuk sıkım yöntemiyle üretilmiş, polifenolü yüksek zeytinyağı tüketmenin, sağlığımız açısından ne kadar önemli olduğunu artık hemen hepimiz biliyoruz. Hele bir de organikse…  Zeytin ve zeytinyağına olan ilgi tüm dünyada hızla artarken, özellikle hamilelerde ve bebeklerde kullanımının önemi de anlaşılmaya başlandı.

Bunu biliyoruz çünkü kaliteli bir zeytinyağının;

-Anne sütüne eş değer olduğu,

-Fetüsün büyümesine yardımcı olduğu,

-Bebeğin ve annenin ihtiyacı olan birçok mineral ve vitamini karşıladığı,

- E vitamini ve oleik asit içeriğiyle kemik gelişiminden sinir sistemine kadar, tüm gelişimine katkı sağladığı,

- Boy, kilo, davranış ve psikomotor refleksleri açısından doğum sonrası gelişimlerinin daha iyi olduğu  birçok araştırmayla ispatlanmıştır.

Üstelik sadece anne karnında değil, doğduktan sonra da hayatlarının ayrılmaz birer parçası olması gerekiyor. Hiç tartışmasız bebekler için en değerli besin anne sütüdür ve ilk 6 ay sadece anne sütüyle beslenmesi gerekir.  Ancak maalesef günümüzde birçok sebepten dolayı , hazır mamalar kullanılmak zorunda kalınabiliyor. Ya da katı gıdaya geçiş döneminde sıkıntılar yaşanabiliyor.  İşte tam da bu durumda, soğuk sıkım natürel sızma zeytinyağı  yine en büyük destekçiniz oluyor.   Şöyle ki;

-Ciddi bir kabızlık problem aşılır,

-Doğduğu andan itibaren her banyodan sonra mutlaka organik zeytinyağıyla masaj yapıldığında hem çok rahatlatır, hem cildi nemli ve son derece sağlıklı olur.

-Asla konak problemi yaşamaz.

-Hiçbir krem vs kullanmadığında bile, her bezini değiştirdiğinizde poposuna az bir miktar zeytinyağı sürüldüğünde asla pişik problemi olmaz. 

Eminiz gözlemleyemediğiniz bir çok faydası  daha var natürel sızma zeytinyağının. Zaten araştırmalar da bunu doğrular nitelikte.  Sizde bebeğiniz ve kendiniz için, erken hasat edilmiş soğuk sıkım natürel sızma zeytinyağını hayatınızdan eksik etmemeye çalışın.

Yorumlar

Product added to compare.