Tesisimizde 3 farklı çeşit soğuk sıkım zeytinyağı üretmekteyiz.

Zeytinyağlarımızın yüksek kalitede olabilmesi için, ağaç bakımından toplamaya, toplandıktan sonra kasalanıp hızlıca fabrikaya sevk edilmesi, sevkiyattan sonra bekletilmeden işlenip yağ haline getirilmesine, yağ elde edildikten sonra paketlenme aşamasına kadar olan süreçte en doğru şekilde saklanması işlemlerinde dikkat edilmesi  gereken her şeyi özenle yerine getirmekteyiz.

Zeytinyağının üretilmesinde kaliteden ödün vermemek için zeytin henüz dalında iken özen göstermeye başlamaktayız. Bu sayede zeytinlerin tadını, kokusunu ve nefasetini en üst seviyede koruyabilmekteyiz. Üretim aşaması öncesinde, zeytinliklerimizdeki ağaçlarımıza gereken özeni gösteriyor ve asla kimyasal zirai ilaç kullanmadan zeytinlerimizi yetiştiriyoruz.

Hasatta geleneksel yöntemler yerine teknolojiyi kullanıp ağaca zarar vermeden zeytinleri  hasat makinaları ile topluyor ve sadece ağaçtaki zeytinleri kullanıyoruz. Yere düşen zeytinleri ise işledikten sonra tüccara satıyor ve bu şekilde ekonomiye kazandırıp değerlendiriyoruz.

Meyveler toplandıktan sonra, toplanmayla üretime alınmaları arasındaki süreyi en aza indirip üretimdeki kaliteyi önemli oranda üst seviyelerde tutuyoruz. Ortalama olarak günlük toplama – fabrikaya taşıma ve işleme süremiz max. 8 saat içinde tamamlanmaktadır.

Henüz tam olgunlaşmamış zeytinlerin toplanmasına erken hasat denir. Hasat zamanı Ekim ortası veya Ekim sonunda başlar ve zeytinler henüz yeşil iken toplanır ve toplanan zeytinler aynı gün, birkaç saat içinde kasalar ile fabrikaya götürülürler. Zeytinler elenir, yapraklarından ayrıştırılır ve içme suyu ile yıkanarak derhal işleme alınırlar. 

Erken hasat zeytinlerden daha sağlıklı ve yeşil bir yağ ortaya çıkar.

Zeytin dalından koparıldıktan sonra ideal olarak 4-6 saat içinde sıkılmalıdır çünkü zeytin bekledikçe; elde edilecek yağın kalitesi, nefaseti, ve içerisindeki istenen faydalı vitamin ve anti-oksidanlar azalır, istenmeyen serbest yağ asitleri ise yükselir. Ancak biz üretimimizi yaparken bu süreyi ne kadar aşağıya çekmeye çalışsak da bölgenin coğrafi yapısı, zeytinliklerimizin genellikle dağ yamaçlarında bulunması  nedeniyle bu süre biraz daha uzamakta max 8 saati bulmaktadır. 

Zeytinyağının yüksek kalitesini ve düşük asit oranını belirleyen en önemli etkenlerden biri de üretimde kullanılan yöntemdir. Zeytinyağının vitaminler,
mineraller ve antioksidanlar gibi yararlı içeriklerini korumak için üretim özenle yapılmalıdır.

Milas Hasadı zeytinyağları soğuk sıkım yapılarak elde edilmekte ve böylece faydalı bileşenler kayba uğramamaktadır. 

Soğuk sıkım tekniğinde zeytin hamuru maksimum 27 C’de tutulur ve böylece daha az miktarda ancak daha sağlıklı bir yağ elde edilir. Bu yöntemle yola çıkarak uyguladığımız üretim aşamaları sonucunda; sınırlı miktarda ama daha yüksek kalitede zeytinyağı elde ederiz.

Bunun yanında tüm yetiştirme, toplama ve üretim aşamalarında aynı şekilde özenle yetiştirilen ve daha geç dönemde topladığımız zeytinlerimizden de Olgun Hasat Soğuk Sıkım Naturel Sızma zeytinyağlarımızı üretiyoruz.

Bu zeytinyağlarımızın Erken Hasat yağlarımızdan tek farkı hasat dönemi ve zeytinlerin daha fazla olgunlaşmasını beklemek diyebiliriz.  

Genel olarak Kasım ayı ortalarında başlanılan hasat dönemi verimliliğe bağlı olarak Aralık ayı sonuna kadar sürebilmektedir. Zeytinlerin olgunlaşması sonrası hava koşullarına bağlı olarak ağaçtan yere düşmesini engellemek için tüm zeytinlikler günlük olarak kontrol edilmekte ve hem ekonomik kayıp hem de kalite kaybını önleme konusunda oldukça hassas davranmaktayız.

Erken Hasat zeytinyağı üretiminde izlenen tüm yöntemler ve uygulamalar Olgun Hasat zeytinyağı üretimimiz için de geçerlidir.  



Zeytinyağı üretimimiz ana hatlarıyla aşağıdaki aşamalardan oluşur:

- Zeytinler elenir, yapraklarından ayrıştırılır ve içme suyu ile yıkanır

- Zeytinler kırılır

- Zeytin hamuru yoğurulur

- Hamuru oluşturan bitkisel su, küspe (prina) ile zeytinyağı ayrıştırılır.

Aromayı korumak için yağı filtre etmiyor ve tortunun saklama tanklarının dibine çökmesini bekleyerek doğal sedimentasyon (çökertme) yöntemi kullanıyoruz.

Tüm depolama tanklarımız, bulaşma ve kimyevi reaksiyonları engellemek için 

AISI 316 paslanmaz çelikten imal edilmiştir. Oksidasyon oluşumundan zeytinyağını korumak için  azot gazı altında ve 18-20 C’de iklimlendirme yapılmış özel depolama merkezinde saklanır.  

Naturel Kontinü sistemli makinaların çalışma şekli ise şöyledir; 

Yıkanan zeytinler modern sistem tamburlarda kırılır.

Kırılan zeytinlerden bir hamur oluşturulur ve bu hamur malaksör diye adlandırılan yoğurma kazanlarına alınıp yoğurulur.

Bu işlemde soğuk sıkım tekniği uygulanır. Hamurun ısısı gerekirse soğutularak 27 C derecenin altında tutulur ve bu sayede yararlı vitamin ve fenolik bileşenler muhafaza edilir.

Yoğurma sonrasında Dekantör adı verilen çok yüksek hızda dönen silindir haznesine yönlendirilen hamur santrifüj etkisiyle su ve yağ olarak ayrıştırılır.

Bu işlemden sonra çıkan yağ son santrifüj işlemi ve karışımındaki sudan tam olarak ayrılması için yine çok yüksek hızla dönen Seperatör adı verilen bir başka santrifüje aktarılır. 

Yağ akmaya başladığında öncelikle fabrikada asit ölçümleri yapılır,  renk, koku,tad  analizleri yapılır.

Çıkan sonuçlara göre zeytinyağının sınıfı belirlenir ve buna göre bir dinlenme tankına gönderilir.

Ön dinlenme sürecini tamamlayan zeytinyağlarımız krom tanklara aktarılır.

Tanklarda bekleyen yağların okside olmaması için oksijen ile temasının kesilmesi gerekir.

Bunun için de tüm tankların içerisine saf azot gazı basılır ve yağlar paketlenme zamanına kadar azot altında ve klima kontrollü tank alanında 18-24C derecelik ortamda stoklanır.

Ürünlerimiz üç ayrı grupta satışa sunulmaktadır:

- Erken Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağları, 

- Olgun Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağları

- Olgun Hasat Natürel Birinci Zeytinyağları



Erken Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağları

Sofralık için uygundur, çiğ olarak tüketilmesi önerilir. Sabah kahvaltılıklarda,

salata, meze, zeytinyağlı ve ızgara balık ile çiğ olarak üzerine dökülerek kullanımı tavsiye edilir.

Yoğun bir meyve aroması ve tadı vardır. Milas Memecik cinsi ağaçlarımızın zeytinlerinden hazırladığımız zeytinyağımız fenol bileşenlerin ve antioksidanların zenginliğinden ötürü dil üzerinde yoğun hissedilen bir acılık ve boğazda yakıcılık oluşturmaktadır.

Naturel Sızma yağımıza göre daha keskin bir tada ve aromaya sahiptir.

• Hasat zamanı: Ekim ortası – Kasım sonu

• Serbest Yağ Asidi ( SYA ) oranı: %0.1-0.3

• Zeytin çeşidi: Milas Memecik yağlık

• Aroma: Yoğun meyvemsi, kokusu baskındır

• Renk: Yoğun yeşil/yeşil

• Ambalaj türü: Şişe veya Teneke

• Sıkım yöntemi: Son sistem kontinü makinalarda soğuk sıkım, erken hasat




Olgun Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağları

Sofralık ve yemeklik için uygundur, çiğ olarak tüketilmesi önerilir. Sabah kahvaltılıklarda, salata, meze, zeytinyağlı ve ızgara balık ile çiğ olarak üzerine dökülerek kullanımı tavsiye edilir. Soğuk sıkım tekniği ile sıkılan yağımızın antioksidan değeri yüksek seviyededir.

• Hasat zamanı: Kasım - Aralık

• SYA oranı: %0.4-0.8

• Zeytin çeşidi:  Milas Memecik yağlık

• Aroma: Tadı meyvemsi, farklı aromalara sahip, kokusu baskın ve tazedir

• Renk: Yeşil-Sarı Yeşil

• Ambalaj türü: Şişe veya Teneke

• Sıkım yöntemi: Kontinü, soğuk sıkım




Olgun Hasat Natürel Birinci Zeytinyağları

Yemek pişirmekte kullanımını öneririz. Sıcak yemekler ve kızartmalar için uygundur.

Çiğ olarak da tüketilebilir.

• Hasat zamanı: Aralık - Ocak

• SYA oranı: %0.9 - 1.5

• Zeytin Çeşidi: Milas Memecik yağlık 

• Aroma: Meyvemsi, aromalara sahip, kokusu baskın ve tazedir

• Renk: Yeşil-Sarı/Sarı

• Ambalaj türü: Teneke

• Sıkım yöntemi: Kontinü, ılık sıkım


Product added to compare.