“ Zeytin Yaprağı ” Deyip Geçmeyin

“ Zeytin Yaprağı ” Deyip Geçmeyin

Zeytin ağacının sadece meyvesi zeytin ve o meyvenin suyu olan zeytinyağı değil, yaprağı da çok kıymetli. Zira zeytin yaprağı, sayısız virüse, bakteri ve mantara karşı etkin mikrop kırıcı bir madde olan ‘oleuropein’ içeriyor. Ya çoğalmasına müdahale ederek virüsün yayılmasını önlüyor ya da immün sistemini hastalıklarla savaşan daha fazla hücre üretmesi için destekliyor.

 Zeytin yaprağı antibakteriyel, antivirüs, antifungal özelliklere sahip. Bu yüzden grip ve üst solunum yolları gibi enfeksiyonların neden olduğu mikroplarla baş edebilir. Sağlıklı bir kalbi korumaya yardımcı olur. Kan damarlarını rahatlatır ve atardamar duvarlarında plak birikmesini önler. Diğer yandan kan basıncının düşmesine neden olan aritmi durumundan vücudu korur. Vücuttaki kemiklerin büyümesinden sorumlu hücreler olan osteoblastların hızını artırmaya yardımcı olur. Bu durum özellikle kadınların yaşlanma sürecinde kemik kütlesinin tutunmasına yardım eder. Yağ yakımına yardımcı olur. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Kötü kolesterolü engeller. Antioksidan içerir. Enfeksiyonlarla savaşır. Kanseri önlemeye yardımcı olur. Kronik yorgunluk sendromunun bazı semptomlarını azaltır.

NASIL HAZIRLANIR?

Taze kaynamış suya, fincan başına 1 çay kaşığı kurutulmuş ve ince kıyılmış zeytin yaprağı koyun ve 3-5 dakika demlemeye bırakın. İster süzerek tek başına, ister ince bir dilim limon veya balla ya da diğer bitkisel çaylarla karıştırarak için. (Zeytin yaprağı çayını aktarlardan veya bu tür ürünler satan marketlerden temin etmek mümkün. Sallama olarak bulunduğu gibi dökme şeklinde de satılıyor. Eğer tedavi amaçlı kullanmak isterseniz o zaman zeytin yaprağı ekstraktı (ekstresi) öneriliyor.)

Yorumlar

Product added to compare.